• Пчелен клей на пръчка 10 гр.

Прополисът, или още пчелен клей, е сред най-предпочитаните природни лекарства, тъй като няма странични ефекти и не застрашава здравето на човек. 
Прополисът е вещество, което се образува от комбинацията на смола, восък и прашец, които пчелите разлагат и преобразуват с помощта на ензими от храносмилателната им система. Пчелите използват пчелния клей като природен дезинфектант в кошерите си, като покриват с него стените им. Ето защо един от начините за извличане на ппрополис е изтъргването му от пчелната решетка.
Прополисът е мек и лепкав на пипане, с жълт до зелен цвят, който с времето потъмнява. Има приятен аромат, а на вкус е леко лютив.
Пчелният клей е богат на следните полезни съставки: Витамини (А (каротин), В1, В2, В3), ботин, албумин, калий, калций, кобалт, магнезий, манган, мед, желязо, фосфор, цинк, антиоксиданти, етерични масла и флавоноиди.
Прополисът е известен с антибактериалния си ефект и противовирусното си действие, затова често се използва при лечение на грип, простуда, настинка, болно гърло, проблеми със сливиците. Пчелният клей подсилва имунната система и я предпазва от сезонните вируси. Освен това сваля нивото на холестерола и укрепва капилярните стени.
Препоръчва се също при изгаряния и порезни рани – прополисът облекчава болката и помага за бързото им зарастване. Има и дезинфекциращо действие. Със същия успех лекува кожни екземи, херпес, рани в устната кухина. Прополиса може да се приема едновременно с антибиотици. Специалисти твърдят, че пчелният клей има способността да подсилва ефекта на другите лекарства, като по този начин спомага за по-бързото оздравяване на организма.
 
Един от най-разпространените методи за лечение с прополис е клеевата тинктура
Освен изброените методи, прополис може да използвате и под формата на мехлем или като дъвка.
Лекарите също препоръчват приемането на прополис, тъй като веществото няма странични ефекти и не е токсично.

!!! За да проверите дали сте алергични  към прополиса сложете малко екстракт от прополис върху кожата и вижте дали мястото ще се зачерви.


Купувайте меди пчелни продукти САМО от български производители!

Напишете коментар

Забележка: HTML не се потдържа!
    Лош           Добър

Пчелен клей на пръчка 10 гр.

  • Код на продукта : 704-02
  • Наличност : В наличност
  • 4,50лв.